Cool Jul i Paris

Foto: Gitte Helle

Foto: Porcelænsfigurer af Gitte Helle

Franskmænd er vilde med dansk æstetik og humor i kunsthåndværk og design. I december er Danske Kunsthåndværkere inviteret til julemarked i Det Danske Hus, La Piscine Roubaix og en international udstilling i galleriet Made In Town.

I august sendte den danske ambassade i Paris tre franskmænd til Danmark med henblik på at udvælge dansk kunsthåndværk, som ville falde i det franske publikums smag. Den lille delegation bestod af en indkøber for Merci, en kurator og en designer.

12 kunsthåndværkere blev udpeget fra hhv. Danske Kunsthåndværkeres store årlige marked på Frue Plads i København og Biennalen for Kunsthåndværk og Design: Pia Baastrup, Karin Black Nielsen, Charlotte Larsen, Marion Fortat, Gitte Helle, Ann Linnemann, Pia Lund, Rikke Lunnemann, Pernille Mouritzen, Signe Schjøth og Claydies bestående af Tine Broksø og Karen Kjældgård-Larsen.

Cool Jul
Under titlen Cool Jul genskaber Det Danske Hus den særlige Københavnske julestemning, man kan opleve i byens gallerier og butikker i december.
Julemarkedet i Det Danske Hus sættes op af designer Simone Bendix og kan opleves fra den 5.-8. december i nummer 142 på Champs-Élysées. Læs mere om Det Danske Hus

La Piscine Roubaix
Den smukke gamle svømmehal i Roubaix, som er omdannet til museum, holder frem til januar 2014 ”Saison Danoise.” I den anledning vil museumsbutikken hele december sælge værker af de 12 udvalgte medlemmer af Danske Kunsthåndværkere. Læs mere om La Piscine Roubaix

Made In Town
Det franske galleri Made In Town laver fra 25. november en udstilling, som to af de danske kunsthåndværkere er udtaget til. Galleriet drives af Pascal Gautrand – kurator, formidler og tekstildesigner. Pascal Gautrand var én af de tre franskmænd, der besøgte Danmark i august og han lavede efterfølgende en interessant artikel om dansk kunsthåndværk og design. Læs artiklen af Pascal Gautrand

Cool Jul er organiseret af kulturafdelingen på den danske ambassade i samarbejde med Danske Kunsthåndværkere, Merci, galleriet Made in Town og kurator Yves Sabourin.