De fik markedsprisen Håndfuglen 2013


Foto: Juryen for Håndfuglen 2013, Danske Kunsthåndværkeres sekretariatsleder Nicolai Gjessing og de to prisvindere på trappen: Karina Hunnerup og Karina Skibby. Fotograf Dorte Krogh 

Det var en enig jury, der kårede årets modtagere af Håndfuglen 13, på universitetstrappen. Markedsprisen Håndfuglen gives i to kategorier for hhv. Bedste Nye Unika og Bedste Nye Produkt. Keramiker Karina Skibby modtog prisen i unika-kategorien og smykkedesigner Karina Hunnerup modtog prisen i produkt-kategorien. 

Juryen udtalte:

"Juryen har i år været særlig fascineret af de kunsthåndværkere, der synes at have arbejdet ud fra en kærlighed til materialer som afsæt for formeksperimenter. Begge prismodtagere hører ind under denne kategori, hvor materialets egenskaber bliver afgørende for det endelige udtryk.

Vinderen indenfor kategorien Bedste Nye Unika er Karina Skibby. Karina har udformet lerets egenskaber og den gængse måde at arbejde med leret på. Hun har skabt en række værker, som på ingen måder lader sig reproducere. Materialet er strukket til sit yderste og gør tyngdeloven til medspiller. 

Vinderen indenfor kategorien Bedste Nye Produkt er Karina Hunnerup med en støbt ring. Karinas ring hænger umiskendeligt sammen med den teknik, der er brugt til at frembringe den. Således bliver støbeåbningen en lille 'diamant'. På en enkelt måde giver hun materialet mere værdi." 

Juryen består i år af: Lene Dammand Lund, rektor for Det Kongelige Danske Kunstaklademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Malene Kristiansen, underviser på Designskolen i København samt Mogens Jensen, kulturordfører for Socialdemokraterne. 

Karina Skibby har bod nummer 67

Karina Hunnerup har bod nummer 105

Se tidligere vindere af Håndfuglen